Prisgräns: Fritext:
Område: Bäddar:

Husinfo

Boarea: 188
Antal bäddar: 12
Antal rum: 7
Typ av boende: Stuga

Prisinfo

 

Högsäsong

  Veckopris: 24500.00

I närheten

Affär: 4 km
Bad: 150 m
Fiske: 150 m
Vandringsleder: 0
Golf: 15 km Stiby
Restaurang: 6 km Skillinge

Bekvämligheter

Kylskåp
Trädgård
Diskmaskin
Bastu
Tvättmaskin
Micro
TV
Fiske
Braskamin
Pool
Internet
Bad

Österlen Kyhls strandbad

Uppdaterad: 2017-01-09

Uthyres i Österlen, Skåne län, Sverige.

Huset är arkitektritat av Forell. Mycket omsorg har lagts vid utformning, materialval och utförande. Byggmästare Thomas Dahlman har uppfört huset.

Inspiration och grundtankar som har legat till grund till husets utformning är skapandet av ett flerfunktionsboende som bland annat innebär att flera individer/familjer ska kunna samlas och dela på ytor och samtidigt ha möjlighet till integritet och utrymme. Huset ska vidare även fungera som ett enfamiljshus vid behov, utan att för den delen begränsas av flerfunktionsutformningen. Huset ska således uppfylla följande funktioner: uthyrning till en eller flera familjer, familjens egna behov och ett eventuellt permanent boende i framtiden.

Miljöhänsyn har varit ett ledord under projekteringen och ett viktigt krav har varit att utforma huset så miljömässigt rätt som möjligt. Detta har gjorts och resulterat i att förhållandet mellan värmeenergi och värmeförlust uppfyller BBRs krav.

Materialmässigt har huset anpassats för att passa in i den underbara omgivningen. För att anknyta till den strandnära barrskogsnaturen har lärkträ används som utvändigt material. Yttertaket har utformats med triangellister för att återkoppla till en äldre byggnadsteknik som förekommer nära fiskelägen men numera ger flexibilitet och en stor arkitektonisk frihet vilket förstärker det önskade formspråket. Övriga detaljer som vindskivor, fönstersmygar, knutar, hängrännor och stuprör är av zink. Materialvalet är gjort så att huset ska kunna åldras på ett värdigt sätt med en förhoppningsvis mäktig patina som följd.

Invändigt är materialen också valda för att förenas med naturen omkring. Ljusa träslag i kombination med väggar och tak som en vit fond mot sanden, havet och solen. Fönster och altandörrar är tillverkade i lärk just för detta hus och placerade för ett fördelaktigt ljusinsläpp och närhet till omgivningarna som består av ängsmark och barrträd.

Köket i vitt och vitoljad ek innehåller all modern utrustning för kulinariska prestationer. Matbordet har plats för 12 personer.

Sovrummen, fyra till antalet, har vardera en egen utgång till trädgården för vädring och tidiga morgondopp i havet eller bubbelpoolen. Alla sängar, inklusive sovavdelningen på ovanvåningen är av bra kvalitet. Ett av sovrummen ligger separerat från huvudbyggnaden. Totalt finns 12 bäddar i huset.

Planlösningen för vardagsrum, kök och matplats och hall innebär öppet i nock med bra och reglerbar belysning infälld i taket. Centralt i huset är täljstenskaminen placerad. Den har förutom energi och mysfunktion även inbyggd bakugn. Kanske en frukost med eget stenugnsbakat bröd?

När man är turist och hyr sommarstuga reser man ofta flera familjer tillsammans. Ska semestern bli lyckad behöver både barn, ungdomar och föräldrar lite lugn och ro emellanåt. Här finns massor av plats, både inne och ute.


Contact here

Name:
Phone:
Email:
Message:
Type the number in the black box into the field to the right.

Type the number here:
Copyright © 1990 Swedenhomerentals